/public/site/uploads/slideshow-klein/damsma-blaricum-04.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/hd-lm8812.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/img_4710.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/bolboom1.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/img_1311.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/hagen.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/afbeelding-054.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/detail-acer-fireglow.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/kunstgras.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/hd-lm8845.jpg /public/site/uploads/slideshow-klein/dsc_3807.jpg

Vaantjesboom, Zakdoekenboom

Davidia involucrata

Vaantjesboom, Zakdoekenboom (1)
Categorie:
Bomen
Leverbaar als:
Solitair, Heester
Standplaats:
zon, half schaduw
Wintergroen:
Nee
Bloeiperiode:
mei - juni

De vaantjesboom of zakdoekenboom (Davidia involucrata) is bekend om zijn spectaculaire bloeiwijze, waarbij de grote witte schutbladeren aan zakdoekjes doen denken. De indrukwekkende bloewijze, de prachtige verkleuring in het najaar en de vruchtzetting, maken van deze boom een volwaardige solitair die een meerwaarde geeft aan elke tuin en park waarin hij word aangeplant.

De plant verkiest een standplaats in volle zon of halfschaduw. Hij gedijt op niet te zware, vruchtbare en vochtige grond. Volwassen exemplaren zijn goed winterhard maar vragen om een luwe standplaats.In Nederland kan de boom tot ongeveer 12 meter hoog worden.